NemID

Om læringsspillet

Spillet om NemID fokuserer på, hvordan NemID bruges. Der indledes med en præsentation af de tre ting, som skal bruges, når man logger på med NemID:

  • Bruger-id
  • Kode
  • Nøglekort

Derefter trænes, hvor og hvordan disse tre ting benyttes, når der logges på med NemID. Spillet har fem levels, på første level er der hjælp til, hvilke ting der skal bruges hvor. Disse hjælpe markører forsvinder gradvist og på level fem er de helt væk.

Når første level er gennemspillet, åbner i-knappen. Her findes en hurtig guide til, hvad der skal bruges når man logger på med NemID og hvordan man logger på.

Casper fortæller om NemID læringsspillet

Om NemID

NemID er porten til det digitaliserede Danmark. Det er NemID som skal bruges, når du logger ind på din netbank, bruger din kommunes online selvbetjening på Borger.dk, henter din årsopgørelse fra SKAT, skal læse din Digitale Post eller ordne dine forsikringer.

Du logger ind på fuldstændig samme måde alle steder. NemID består af et bruger-id, en adgangskode og et nøglekort med engangskoder (papkort). Når du logger på, taster du først dit bruger-id og din adgangskode og derefter en kode fra dit nøglekort.

Derfor er NemID vigtigt for at være en del af det offentlige digitale Danmark. I NemID læringsspillet trænes, hvordan NemID bruges.

Nyttige links til mere hjælp med NemID:

  • Tryk på den gule knap og prøv DigiSafe online